2018. január 22., hétfő - Artúr, Vince

Címke: applikáció

104 (Fotó: facebook.com/orszagosmentok)

Életmentő mobilalkalmazást mutatott be a mentőszolgálat

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). Az applikáció október 17-től kezd működni, de már most letölthető androidos és IOS-rendszerre egyaránt.

Hurrikán

Magyar fejlesztés segít eltakarítani a Harvey hurrikán pusztítását

A DOTO System nevű új, komplex programcsomag a katasztrófa utáni kárfelmérést és a helyreállítás tervezési folyamatát rövidíti meg: a korábban szokásos 36-60 napról akár 30 percre, vagy még kevesebbre.

Pulmoment

Asztmásokon segít a magyar diákok telefonos alkalmazása

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Kara diákjainak Pulmoment nevű telefonos alkalmazása egyedüli magyarként száll versenybe a University Startup World Cupon.

Futóknak nyújt kedvezményeket a hazai fejlesztésű alkalmazás – VIDEÓ

Az NN Biztosító által kifejlesztett ingyenes futóalkalmazás, a runaddict újszerűsége abban rejlik, hogy a futók számára kitűzött kihívások teljesítését vásárlási kedvezményekkel jutalmazza.

Ingyenes app készült a városi bringásoknak

Könnyebben manőverezhetünk Budapesten és környékén: a McDonald’s feltérképezte a főváros kerékpáros útvonalait, és egyetlen alkalmazásba sűrítette, amire egy biciklisnek szüksége lehet.

Diktálj a telódnak, leírja neked az ingyenes app!

Eddig nem hogy magyarul tudó szoftver nem volt, még az angol nyelvűt sem lehetett megvásárolni itthon. A Speechnotes viszont számtalan nyelven – többek között magyarul is – beszél, illetve ír.

5 +1 szuper app, csakis Androidra – VIDEÓ

Raklapnyi olyan alkalmazás van, amelynek nincs iPhone-os megfelelője: ezúttal a tán kevésbé ismert kedvencek közül válogattunk. Persze, azért érdemes figyelni mit telepítünk.

Képből is fordít az ingyenes program – magyarra is

Új szolgáltatással bővült a Microsoft Translator: a most megjelent frissítéssel kényelmessé teszi az idegen nyelvek tucatjainak megértését, akár képről is.

Ezzel az alkalmazással a lenémított telefont is megtalálod

Egyszerű, mint a fakocka, de jól jöhet, ha nem tudod hova tetted a lenémított okosmobilod. Mindössze egy kölcsöntelóra van szükséged, amiről egy SMS-t kell küldened magadnak. A minialkalmazás ráadásul ingyenes.