2019. április 26., péntek

Cikkarchívum

Kórház, orvos, ápoló

Másfél milliárd forintos ösztöndíjprogram indult egészségügyi hallgatóknak

Csaknem másfél milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben részt vevő, nappali és levelező munkarendben tanuló hallgatóknak.

Robot

Ösztöndíjprogramot hirdetett a robotika iránt érdeklődők számára a RoboCup Szövetség

Elsősorban egyetemi karok, PhD-hallgatók és posztdoktorok jelentkezését várják arra a nemzetközi ösztöndíjprogramra, amelyet a robot kutatási-oktatási projektekkel foglalkozó RoboCup Federation (RCF) hirdetett meg.

Magyar Nemzeti Múzeum (Fotó: YouTube.com)

Változatos programok a Magyar Nemzeti Múzeum idei kínálatában

Egész éves programsorozattal emlékezik 1989-re idén a múzeum: bővül a Seuso-kincset bemutató kiállítás, valamint az antik Perzsiát és a XIX. századi kaliforniai aranyláz magyar szereplőit bemutató tárlatok is színesítik az intézmény programkínálatát.

Húsvét-szigetek

Vízforrásokat jelölhettek a Húsvét-szigetek óriási szoborfejei

Amerikai kutatók megfejthették a Húsvét-szigeteki óriási kőfejek elhelyezkedésének rejtélyét: a megalitikus szobrok a friss vízforrásokat jelölhették – írta a The Guardian.

Péni István (Fotó: MTI - Krizsán Csaba)

Péni István remekelt a légfegyveres Budapest bajnokságon

A sportlövők háromrészes válogatósorozatának második állomásán az UTE klasszisa 632,3 kört ért el a 60 lövéses alapversenyben, s mivel Sidi Péter nem indult a viadalon, óriási fölénnyel végzett az élen.

Dingó

Dingó támadt egy kisfiúra az ausztráliai Fraser-szigeten

A sziget dingói kíváncsibbak és merészebbek, mint a kontinensen élők, ezért a hatóságok arra intik a turistákat, ne etessék őket és egyedül ne járják a szigetet.

FACT

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendez az SZFE

A január 31. és február 3. között harmadik alkalommal megvalósuló FACT-en (Festival Arts Cinema Theatre) négy külföldi és két magyarországi egyetem hallgatói mutatkoznak be 12 produkcióval.

Police

Egy hatéves fiú pisztollyal a zsebében jelent meg az iskolában Ohióban

A tanárokat valaki telefonon értesítette, hogy az egyik diák zsebében valami nehéz tárgy van. A tanárok vették el a fútól a fegyvert.

Hold

Felvételeket küldött a Hold nem látható oldaláról a Csang’o-4 kínai űrszonda

A Csang’o-4 a világon elsőként landolt a Hold „sötét” oldalán, a képeket a kínai állami televízió (CCTV) közvetítette – írta a BBC hírportálja.

Itt és Most Társulat

Új színház és közösségi tér nyílik Ferencvárosban

A Ráday utcai helyszínen elsősorban a színházi improvizáción lesz a hangsúly, de irodalmi programok, környezettudatossággal kapcsolatos workshopok, tréningek, társasjáték-estek, családi mesedélelőttök és filmvetítések is lesznek.

Bob Dylan

Martin Scorsese dokumentumfilmet rendez Bob Dylanről

Az Oscar-díjas amerikai filmrendező dokumentumfilmet készít a legendás énekes, dalszerző, költő 1975-ös turnéjáról – idézte a Netflix bejelentését a The Guardian hírportálja.

szőnyegmintás piton

Több mint 500 kullancsot távolítottak el egy óriáskígyóról Ausztráliában

A Nike nevű szőnyegmintás pitont egy ház úszómedencéjében fogták be a kígyómentők Queensland állam Gold Coast-partszakaszán. A hüllőt a Currumbin állatkórházba szállították, ahol az orvosok egy több órán át tartó „műtét” során 511 kullancsot szedtek ki a bőréből.