2019. május 26., vasárnap

A BRSE röplabdás lányai a mérkőzés előtt (Fotó: Facebook/BRSE)

Búcsúzott a Békéscsaba a női röplabda CEV Kupától

Kettős vereséggel búcsúzott a Linamar-Békéscsabai Róplabda SE a CEV Kupa negyeddöntőjében: a magyar együttes a párharc szerdai visszavágóján három játszmában kapott ki az olasz Yamamay Busto Arsizio vendégeként.

Ami a szerb Stara Pazovának és a francia Béziers-nek nem sikerült, a kétszeres győztes olasz Busto Arsiziónak igen: az itáliai együttes kettős győzelemmel ejtette ki a Linamar-BRSE csapatát a CEV Kupa 2016/2017-es kiírásában.

A szerda esti olaszországi visszavágón – két szoros és egy sima játszmában – 3:0-ra kapott ki a Békéscsaba. A magyar bajnok bravúros szerepléssel, egészen a negyeddöntőig menetelt a sorozatban, ilyen teljesítményre magyar együttes 18 éve nem volt képes.

Sasa Nedeljkovic: „A meccset pontosan úgy nyitottuk, ahogy el is képzeltük és még 21:20-nál ott voltunk ellenfelünk nyakán, ezután viszont nagyon könnyedén szereztek négy pontot az olaszok. A második játszmában érezhető volt, hogy a hazaiak le akarják zárni a továbbjutás kérdését, ami sikerült is nekik. Ekkor játszottak a legjobban ellenünk, nem hagytak bennünket levegőhöz jutni, nagy rutinnal magas színvonalú röplabdát mutattak be. A harmadik játszma hasonló volt az elsőhöz, megint egy kicsi hiányzott csak a szett megnyeréséhez. A minőségi olasz együttessel szemben alulmaradtunk, de a sorozatban produkált teljesítményünk, az hogy itt lehettünk a legjobb nyolc között, mindenképp nagyszerű eredmény. Nem állunk meg, jövőre még magasabb célokért szeretnénk küzdeni, mostantól pedig már a magyar bajnokságra koncentrálunk”.Megosztás