2019. május 26., vasárnap

Bíróság előtt felel tettéért a tatabányai fiatal

Megkezdődött annak a 16 éves fiúnak pere, aki tavaly tavasszal egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen életüket vesztették. M. Apolló beismerte a bűncselekményeket, amelyekkel vádolják.

A Tatabányai Törvényszéken a vádiratot ismertető ügyész elmondta, hogy a fiút több, védekezésre képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Az ügyben elsőként azok tettek tanúvallomást, akik a holttesteket megtalálták. A tárgyalást pénteken további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatják.

A vádlott édesanyjával és öccsével élt egy egyszobás tatabányai lakásban. A fiúnak az anyjával rossz kapcsolata volt, 2016-ban maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Magatartási problémái miatt tavaly áprilisban felmerült intézeti nevelésbe vétele.

A hazafelé tartó M. Apolló április 30-án hajnalban a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban felébresztett egy alvó hajléktalant, akivel több hónappal korában összeszólalkozott. Dulakodni kezdtek, majd a fiú annyira megrugdosta, megtaposta a földre esett férfit, hogy a helyszínen elhunyt.

Az elkövető ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert anyját nem akarta felébreszteni. Egy idő után járkálni kezdett a környéken, felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét ellopta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után életét vesztette. A vádlott ezután hazament, evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni, a rendőrök ébresztették fel.

M. Apolló a bíróság előtt nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt. A bíró által felolvasott nyomozati vallomásában azonban korábban azt mondta, hogy mindkét áldozata lélegzett, amikor magára hagyta őket, és nem tudja, hányszor ütötte meg őket. A bűncselekményeket nem tervezte el előre, az áldozatokat nem akarta megölni – állította akkor.

Forrás: MTI


Megosztás