2019. február 17., vasárnap

Bemutatjuk Jázmint és az idei Kamion EB egyetlen magyar csapatát

Az OXXO Hungary Truck Racing Team az idei FIA Kamion Európa-bajnokságon már az első futamhétvégén óriási sikert ért el, majd hazai pályán, a Hungaroringen is bizonyított. Mostantól – számos érdekesség mellett – oldalunkon is követhetitek Jázmin eredményeit.

A Kamion Európa-bajnokság május 27-én indult Misanóban, ahol a magyar csapat azonnal futamgyőzelemmel nyitotta a szezont. A bravúros kezdést a kétszeres angol bajnok, Ryan Smith az EB második állomásán, a Hungaroringen egy második hellyel folytatta. Most induló cikksorozatunkban folyamatosan nyomon követjük Jázmin, a magyar versenykamion eredményeit, emellett sok érdekességgel is szolgálunk majd.

Maga a csapat idén ünnepelte tizedik születésnapját, fennállása óta elért eredményei önmagukért beszélnek. Megalakulásakor a csapatnak két fő célja volt: megnyerni az Európa-bajnokságot és a sorozatot visszahozni a Hungaroringre. Miután 2014-ben és 2015-ben Kiss Norbert pilótával megnyerték az Európa-bajnokságot, valamint 25 év után, 2015-ben visszatért a sorozat a Hungaroringre, újabb célok kitűzése vált esedékessé. Az új kihívást egyrészt abban látta a csapat, hogy egy másik pilótával is megnyerjék a kontinensviadalt, másrészt nem titkolt céljuk a kamionsport felemelése a nagy nemzeti sportok közé.

Jázmin (Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Jázmin a pályán
(Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

2016-ban egy angol pilóta, Ryan Smith csatlakozott a csapathoz. A Kamion Európa-bajnokságon Ryan rögtön az első hétvégén dobogón állt, mellyel minden idők leggyorsabban dobogós helyezést elért versenyzője lett a Truck Race történelmében. A Hungaroringen is dobogón végzett, emellett pedig kiérdemelte a Krasznai János-díjat, amelyet a nap legjobb köridejét elérő pilóta kap meg. Ryan a csehországi Mostban megszerezte első Kamion Európa-bajnoki futamgyőzelmét, 2016-ban megnyerte az angol bajnokságot, majd 2017-ben meg is védte angol bajnoki címét.

Ryan Smith (Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Ryan Smith (b) a Hungaroringen
(Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Az idei Kamion EB-n egyetlen magyar csapatként az OXXO Hungary Truck Racing Team indult. Már az első futamhétvégén óriási sikert értek el, ugyanis Jázmin futotta a leggyorsabb versenykört, egy futamot pedig meg is nyert. A sikeres szereplést június 16-17-én hazai pályán, a Hungaroringen folytatta a magyarok kamionja és pilótája a négy futamából egyen másodikként ért célba.

Minden versenyen úgy indulok el, hogy bizonyítsak, ám most minden eddiginél jobban szerettem volna. Nem véletlen, hiszen a Hungaroring számomra hazai pályának számít, érzelmi szempontból a legfontosabb futam a sorozatban. Az első, szombati nap nem alakult szerencsésen, de sem én, sem a csapat nem adta fel. A vasárnap a mi napunk lesz! – biztatott mindenki, és igazuk lett! A második hely, ráadásul itt a Hungaroringen, óriási boldogsággal tölt el” – mondta Ryan Smith.

Jázmin (Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

Figyelemmel kísérjük Jázmin eredményeit
(Fotó: OXXO Hungary Truck Racing Team)

A 2018-as Kamion Európa-bajnokság június 30-án Németországban, a Nürburgringen folytatódik, amelyről természetesen ismét beszámolunk. Szurkoljatok ti is Jázminnak!

Forrás: IfiPress


Megosztás