2018. október 21., vasárnap - Orsolya

Érettségi

Befejeződtek az emelt szintű szóbeli vizsgák az őszi érettségin

Véget ért az őszi emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák időszaka, hétfőn megkezdődnek a középszintű szóbeli érettségik – közölte az Oktatási Hivatal. A bizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi eredményét.

A hivatal tájékoztatása szerint a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat november 20. és november 24. között – a vizsgabizottságot működtető intézmények (középiskolák és kormányhivatalok) által meghatározott napokon – tartják.

A szóbelik az érettségi vizsgabizottságok előtt zajlanak. Ebben az időszakban 120 érettségi vizsgabizottságot működtető középiskolában, illetve kormányhivatalban 136 vizsgabizottság előtt mintegy 5.800 középszintű szóbeli vizsgát bonyolítanak le. A bizottságok a középszintű szóbelik után hirdetik ki a vizsgázók valamennyi érettségi eredményét.

A vizsgázó, illetve a kiskorú vizsgázó szülője a bizottság döntése ellen az eredményhirdető értekezletet követő öt napon belül – kizárólag jogszabálysértésre való hivatkozással – fellebbezést nyújthat be az érettségi vizsgajelentkezést fogadó intézményen keresztül a területileg illetékes kormányhivatalnak – közölték.

Forrás: MTI


Megosztás