2019. április 26., péntek

George Michael (Fotó: YouTube)

Barátja szerint kemény drogok okozták George Michael halálát

Andros Georgiou a BBC televízió keddi interjúműsorában kijelentette: egykori barátja életében ismét megjelentek a kemény drogok és kedvence a crack volt.

Andros Georgiou, aki George Michael-lel együtt nőtt fel, korábban turnéira is elkísérte az énekest és akivel elmondása szerint unokatestvérekként emlegették egymást, a BBC televízió keddi interjúműsorában kijelentette: egykori barátja életében ismét megjelentek a kemény drogok és „kedvence a crack volt”. Georgiou szerint a néhai énekes „valamiből túl sokat szedett be”, és ezt egyéb drogokkal, antidepresszánsokkal és alkohollal is keverte.

Hozzátette: nem hiszi, hogy George Michael öngyilkosságot követett volna el, bár úgy tudja, hogy a világsztár gondolataiban ez is megfordult. „Abszolút marhaságnak” nevezte viszont azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a popsztár heroinfüggővé vált volna. „Ez az a drog, amelyhez soha nem nyúlt” – fogalmazott George Michael korábban zenei producerként tevékenykedő egykori barátja. Elmondása szerint az énekes állapota az utóbbi években már javulni kezdett, de aztán „visszarángatták a sötétségbe”. Georgiou azt nem részletezte, hogy ezért pontosan kit tart felelősnek.

A halálesetet vizsgáló rendőrhatóság december végi közleménye szerint az első halottkémi szemle nem hozott olyan érdemi eredményt, amelyből véglegesen meg lehetett volna állapítani az énekes halálának okát, ezért további – nagy valószínűséggel több hétig tartó – vizsgálatok sorára lesz szükség. A hatóságok azt mindazonáltal bizonyosnak tartják, hogy idegenkezűség gyanúja nem merülhet fel.

George Michael-t karácsony első napján, az angliai Oxfordshire megyében lévő otthonában érte a halál. Menedzsere, Michael Lippman szerint az énekes halálát hirtelen szívmegállás okozta, de a hatóságok hivatalosan ezt egyelőre nem erősítették meg.

Forrás: MTI


Megosztás