2018. október 19., péntek - Nándor

Balaton Sound (Fotó: Balaton Sound - Csudai Sándor)

Balaton Sound: Chainsmokers és David Guetta újra lesz jövőre

Mások mellett a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és Dj Snake is fellép a Balaton Sound fesztiválon, amelyet jövőre július 4-től 8-ig rendeznek meg Zamárdiban. A fesztivál nagyszínpada 2018-ban megváltozik.

A fesztivál szervezői a nagyszínpad megújításra pályázatot írtak ki, aminek végeredménye az év végén derül ki, most annyit lehet tudni, hogy formájában és dekorációjában is új lesz. „A Balaton Sound nemzetközi értékét mutatja, hogy több mint fél évvel a kezdés előtt a legnagyobb sztárok közül ilyen sokan már elfogadták a felkérésünket” – mondta Fülöp Zoltán, a fesztivál főszervezője. A Sound másik alapítója, Lobenwein Norbert hozzátette: a most bejelentett nevek között a nagyszínpad valamennyi headlinere szerepel.

Az amerikai Chainsmokers elektropop-duó tavaly már zenélt a Soundon, idén a Sziget Fesztiválon lépett fel. A formáció idén megjelent első lemeze, a „Memories… Do Not Open” az első helyen nyitott a Billboard listáján, a csapat nyert már Grammy-t is, „Closer” című dalát pedig több mint egymilliárdszor streamelték a Spotify-on.

A világ egyik legismertebb DJ-producere, a szintén a Grammy-díjas francia David Guetta hetedszer fog fellépni a Balaton Soundon: 2008 és 2016 között minden évben járt Magyarországon, a Sound mellett a Szigeten és a VOLT-on is. Guetta nevéhez számos klubsláger kötődik, legfrissebb albuma 2018-ban érkezik.

A DJ Mag magazin TOP DJ-ket összesítő lista állandó dobogósa Dimitri Vegas & Like Mike, a belga DJ-producer páros, amely szintén nagy visszatérője a Soundnak, hiszen háromszor felléptek már Zamárdiban, emellett ők adták az idei Sziget End Show-ját is. Négyszer szerepelt már a Balaton Soundon Martin Garrix is (egy-egy Sziget-, EFOTT- és VOLT-fellépés mellett), a még mindig csak 21 éves holland tehetség, akit idén másodszorra választottak a világ első számú DJ-jének.

Jön jövőre Zamárdiba a francia DJ Snake is, aki a nagy sláger, a „Lean On” társszerzője, és a francia elektronikus zenei élet meghatározó alakja. A dance-EDM irányzatot fogja képviselni a Balaton Soundon Jonas Blue, Ausztráliából érkezik Nervo és Timmy Trumpet, a hiphop-R&B vonalat erősíti az amerikai Ty Dolla Sign, a holland élvonalból pedig a W&W tér vissza Zamárdiba.

Forrás: MTI


Megosztás