2019. április 25., csütörtök

Bernd Storck (Fotó: MTI - Illyés Tibor)

Az újabb magyar pontvesztés komoly lépéshátrányt eredményezne

Az első fordulós, feröeri döntetlen miatt a magyar labdarúgó-válogatottnak rendkívül fontos lenne a ma esti VB-selejtezőn begyűjtenie a három pontot az éllovas Svájc ellen.

Ugyan még csak a második mérkőzését játssza ma este a magyar labdarúgó-válogatott a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, azonban már most elmondható, hogy az első fordulós, feröeri döntetlen miatt rendkívül fontos lenne begyűjtenie a három pontot az éllovas Svájc ellen.

Ez ugyanakkor nagy bravúrnak is számítana Bernd Storck szövetségi kapitány csapatától, mivel a nyári Európa-bajnokságon szintén nyolcaddöntős svájci csapat a nyitófordulóban 2-0-ra legyőzte az EB-győztes és a hatos favoritjának tartott Portugáliát. Amennyiben hazai pályán felülmúljuk a svájciakat, akkor megelőzzük aktuális riválisunkat és jó pozícióból várhatjuk a jövő hétfői, rigai folytatást, amelyen egy újabb győzelemmel a csoport élére ugorhatnánk.

Az esetleges pénteki vereség viszont jelentős hátrányt eredményezne, mivel ez esetben a svájciak két fordulót követően máris ötpontos előnnyel rendelkeznének velünk szemben. A döntetlennel megmaradna a kétpontos különbség, azaz legalább „látótávolságon” belül lenne Svájc, s így Storck számításai szerint harcolhatnánk a második, pótselejtezőt érő helyért.

A B csoport másik két pénteki mérkőzésén Portugália Andorra ellen javíthatja ki elsőkörös fiaskóját, míg a miniállamban győzelemmel rajtoló Lettország azt a Feröer-szigeteket látja vendégül, amely szeptemberben gól nélküli döntetlent játszott a magyarokkal.

A kilenc csoportból az első helyezettek jutnak ki a VB-re, a nyolc legjobb második pedig pótselejtezőt játszik a részvételért. Magyarország legutóbb 1986-ban, Mexikóban szerepelt világbajnokságon, azóta hét selejtezősorozaton bukott el. A legközelebb az 1998-as VB-hez jártunk, akkor a Csank János irányította gárda csoportmásodikként pótselejtezőt játszott, de nagyon súlyos, 12-1-es összesítéssel alulmaradtunk Jugoszláviával szemben.

Forrás: MTI


Megosztás