2018. április 21., szombat - Konrád

Online zaklatás

Az online tér veszélyeire hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal

Évről évre nő az internetes zaklatások száma, ezért az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az online tér veszélyeire.

Évről évre nő az internetes zaklatások száma, ezért az Országos Bírósági Hivatal (OBH) kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a fiatalok figyelmét az online tér veszélyeire – mondta Péter Zoltán osztályvezető az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Péter Zoltán példaként említette, hogy a „Nyitott bíróság” program keretében bírák, bírósági titkárok, fogalmazók tartanak előadást általános- és középiskolákban az online tér veszélyeiről, és a diákok is kérdezhetnek a közösségi portálok használatával kapcsolatos veszélyekről.

Ha az Interneten zaklatnak egy gyermeket, a szülőnek először a szolgáltatót kell megkeresnie, mert az távolíthatja el első lépésként a jogsértő tartalmat a honlapról, a közösségi oldalról. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak is van egy felülete, ahol bárki, aki jogsértő tartalmat észlelt, bejelentést tehet – mondta a bíró.

Forrás: Veszély


Megosztás