2019. március 26., kedd

LG V30

Az LG új készüléke akár az év mobilja is lehet – VIDEÓ

Megkockáztatjuk, hogy a most bemutatott V30-as lesz a dél-koreai cég legszebb okostelefonja, amibe ráadásul végre hardveresen is belepakoltak mindent. Csak egyetlen nagy kérdés nem tisztázott: az ára.

A V30-as elődje, a nálunk – mondjuk így – szürke-importban kapható V20-as izgalmas készülék volt, de akadt benne egy-két zsákutcás megoldás, mint például a 16:9-es kijelző fölötti keskeny sávban található, always-onként működő másodlagos kijelző. Aztán itt van előzménynek a túlzottan szokványos kivitelűre sikeredett, s a mi még nagyobb baj, nem a legfrissebb, ütős hardvert kapott idei LG csúcskészülék, a G6-os.

Most viszont a V30-asba az LG beletett mindent, ami csak a keze ügyébe került: eltűnt a félresikerült ötletnek bizonyult másodlagos kijelző (kapunk AOD-ot, csak az egyetlen képernyőn), kapott 6 hüvelykes, 18:9-es Quad HD (2880 x 1440 pixel) OLED (figyelem, OLED!) kijelzőt, ívelt görbékkel, majdnem a szélekig kitöltve az előlapot. Igaz, ettől aztán nagyon hasonlít egy Samsung S8-asra, de végre mégis felvette a ma divatos formát, s mindezt teszi kézben tartható, kezelhető méretben. (Állítólag ugyanezt a kijelzőt kapja meg a Google rendre felülárazott üdvöskéje, a Google Pixel 2 XL is.)

Ezen kívül méltó vasat kapott a motorháztető alá: processzor Qualcomm Snapdragon 835-ös, 4 GB RAM, 64GB ROM társaságában (mindkettő a’ la Samsung S8-as), 128GB-ig bővíthető microSD-vel.

A régi szép időkre emlékeztet az üveg (és nem műanyag) lencsés, optikai stabilizátoros dupla kamera, melynek kiugróan jó – a jelenlegi legjobb – az egyik hátlapi kamerájának az 1,6-os fényereje (16MP), plusz még van egy nagylátószögű (120 fok) lencséje (13MP) is. Az előlapi, szelfikamera 5MP-s (90 fokos látószög).

Az akkumulátora korrekt 3300mAh-s (mint a Note8-asé), de V20-as elődjével szemben, a mai gyakorlatnak megfelelően nem kivehető, tehát csereakku szóba sem kerülhet. Viszont természetesen van gyors- és vezeték nélküli töltése.

7.1.2 Nougatot futtat, vagyis a legújabb az Android verziót. Aki a színtiszta Androidra vágyik, kevésbé örülhet, mert a felületen az LG alkalmazásaival találkozik. Ip68-as a víz- és porállósága, szerencsére maradt a koppintásos, LG-s ébresztés, jött a hangfelismerés, az „OK, Google”. Mit ne mondjunk, a Google asszisztens a V30 és a Google Home használata közben egy sor LG háztartási eszközzel összeköthető, így például a mosógéppel, a szárítóval, a hűtővel, a légtisztítóval vagy éppen a robotporszívóval.

Az igazán nagy kérdésről, az árról viszont nem lehet hivatalosan tudni semmit. Pedig ezen múlik szinte minden: a pazarnak tűnő kamera kivételével olyan képességekkel ruházták fel az LG V30-ast, ami így vagy úgy, több más prémiumkészülékben adott. A Samsung piacon lévő S8-asaival, a Note 8-assal, meg talán a hamarosan debütáló új iPhone-nal azonban akkor tudja a V30 felvenni a versenyt, ha nem csak majd kifutó szériaként, egy év múlva lesz barátságos(abb) az ára.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás