2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Rendőrség (Fotó: Wikipédia)

Ausztriai munkával kecsegtetnek csalók Jász-Nagykun-Szolnok megyében

A megyében a trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat.

Ismét megtévesztő álláshirdetéssel próbálnak megkárosítani jóhiszemű álláskeresőket Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A csalók az emberek jóhiszeműségét, nehéz helyzetét kihasználva próbálnak meg anyagi haszonra szert tenni, amelyhez különböző trükköket vetnek be. Az egyik ilyen trükk a magas fizetést ígérő állásokhoz kapcsolható.

A megyében a trükkös csalók egy valósnak tűnő hirdetést helyeztek el egy weboldalon, amelyben ausztriai munkára kerestek alkalmazottakat. Az ajánlatban azt állították, hogy a munkavégzéshez szükséges lakhatást is biztosítják a jelentkezőknek, azonban ennek feltétele, hogy át kell utalni számukra 220 eurót. Hogy hiteles legyen a történetük, telefonos elérhetőséget is biztosítottak, amelyen tartották is a kapcsolatot az érdeklődőkkel, azonban a sikeres pénzügyi tranzakciót követően minden kapcsolatot megszakítottak a jóhiszemű sértettekkel.

Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetők a kellemetlenségek és az áldozattá válás

  • Mielőtt pénzt utalnál egy ismeretlennek, ellenőrizd le annak személyazonosságát, kérj referenciákat, kontroll telefonszámot! A legálisan működő vállalkozások több csatornán is utolérhetők, leellenőrizhetők.
  • Az Internet is nagy segítséget jelenthet egy-egy cég valódiságának ellenőrzésénél: keress rá a cég nevére, illetve kérj információt ismerőseidtől a közösségi oldalakon!
  • A legálisan működő munkaadók soha nem kérnek előre pénzt a munkavállalótól, főként nem szerződéskötés előtt!
  • Amennyiben mégis pénzt adsz át, minden esetben készítsetek szerződést, amelyen mindkét fél feltünteti az adatait!

Amennyiben úgy érzed, hogy csalás áldozata lettél, azonnal értesítsd a rendőrséget!

Forrás: Police.hu


Megosztás