2019. április 25., csütörtök

Mérges, arrogáns

Arrogáns vagy? Nem? Akkor miért tűnsz annak?

Egy óvatlan pillanat, egy „olyan” hangsúllyal mondott szó, mondat, egy apró kis figyelmetlenség, vagy éppen nem odafigyelés, és máris megkapod, hogy hogy lehetsz te ilyen arrogáns, figyelmetlen meg miegymás! Pedig te nem is…!

Te is sokszor megkapod az ismerőseidtől, sőt, akár még a családodtól, barátoktól is, hogy már megint arrogánsan viselkedtél? Pedig neked nem is volt ilyen szándékod. Sőt, te nem is vagy arrogáns! Akkor mégis mivel érdemelted ki, hogy ilyen jelzővel illessenek? Íme, egy kis segítség, hogy ne nézzenek ilyennek…

Ez az állandó javítgatás…

Vagyis inkább kijavítgatás. Az addig OK, hogy figyelmezteted a másikat, hogy valamit elrontott, hibázott, ám az egyáltalán nem mindegy, mindezt hogyan teszed! Ha úgy, hogy közben magadat fényezed, úgy próbálod beállítani a szituációt, hogy azt mutasd, te hogyan csinálnád jobban, az nem biztos, hogy túl szimpatikus mások szemében. Vezesd rá inkább a megoldásra a másikat, ne javítsd ki helyette a dolgot, hanem a megoldást segíts megkeresni neki!

Túl sok és túl hangos!

Ha társaságban vagytok, akarva-akaratlanul is túlharsogod, „túlbeszéled” az egybegyűlteket? Meglehet, neked ez a természetes, és te így vagy te, ám ez a viselkedés azoknak, akik nem ismernek téged, akár úgy is hathat, hogy feltűnési viszketegségben szenvedsz, és az arrogancia sem ismeretlen fogalom számodra.

Elkallódó figyelem…

Hallod, hogy a másik mondja, még az elejét értetted is, de aztán valahogy elkalandoztak a gondolataid. Annyi minden jár a fejedben, egy picit pihenni is kellene, meg a hétvégén megint mentek, vagy hozzátok jönnek. A gondolatok csakúgy cikáznak a fejedben, de ezt az éppen aktuális beszélgetőpartnered nem tudja… Ő a nem odafigyelésedből, az állandó visszakérdezésedből arra következtet majd, hogy nem is érdekel, mit mond neked. Világosítsd fel, hogy mi a helyzet, így elkerülöd a félreértéseket!

Jutalmazás – most akkor jó vagy rossz?

Mindenképpen, és jutalmazd is magad, akár dicsérettel is, de arra ügyelj, hogy az valóban dicséret legyen, ne pedig a sikereiddel való kérkedés! Légy büszke magadra, de ne úgy, hogy ezzel mások lelkébe gázolsz!



Megosztás