2019. április 25., csütörtök

iPhone8 (Fotó: YouTube)

Amit már gyanítani lehet az iPhone 8-asról

Bár a héten a Mobil Világkongresszus hírei uralták a high-tech lapok kiemelt címeit, sorra bukkannak elő kiszivárogtatások az új Apple telefonról, aminek egy jellemzője már több, mint biztos: nem lesz olcsó.

Már tavaly lehetett tudni, hogy az idei esztendőt „mérföldkőnek” szánják az Apple történetében, hiszen éppen tíz éve annak, hogy Steve Jobs bemutatta az első iPhone-t. Nos, úgy fest, hogy a szokottnál több készüléket fognak piacra dobni idén. Hamar tudjuk majd ellenőrizni a japán Mac Otakara pletykáját, szerintük ugyanis még ebben a hónapban három régi-új készülékkel rukkol elő Cupertino.

Mindegyik a jelenlegi modell ráncfelvarrott változata lesz: jön az iPhone SE 128 GB tárhellyel (a mostani 64 GB helyett), valamint „Red” kiadásban az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus. (A Red az Apple által támogatott HIV / AIDS érdekvédelmi szervezet, amit a U2 énekese, Bono alapított.) A Mac Otakara jóslatai eddig többnyire helyeseknek bizonyultak.

Megalapozottnak tűnik a MacRumors közlése is, miszerint az „igazi” nagy újdonságot, a vélhetően szeptemberben debütáló iPhone 8-ast telezsúfolják minden földi jóval. A fáma szerint kijelzője faltól-falig ér majd, fényesen csillogó OLED-et kap az IPS helyett, nagyobb teljesítményű akkumulátor adja a szuflát, megokosodik a Siri, vezeték nélkül is lehet végre tölteni. Ez ugyan már mind van Androidon, mondhatnák a droid-hívők, de savanyú a szőlő: a változatlansága miatt sokat kritizált iPhone 7-es is tarolt a piacon.

Valódi újdonság lehet, hogy a Morgan Stanley jelentése szerint az iPhone 8 beépített 3D érzékelőket kap. Ezek lehetővé tennének egy sor sohasem látott feature-t, a kibővített valóság funkcióktól egészen az íriszszkennerig. A 3D érzékelőktől beszélt az Apple veterán elemzője, Ming-Chi Kuo is. És persze sokadszor bukkan elő a jóslat, hogy nem lesz egyetlen fizikai gomb sem a kijelző alatt.

Jubileumi lesz azonban a készülék ára is: a források egybehangzóan ezer dollár (a cikk megjelenésekor mintegy 300.000,- forint) fölötti összegről csiripelnek, és akkor még nem ért ide.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás