2019. április 25., csütörtök

Amiket eddig nem sokan tudtak Bud Spencerről

Interjút adott édesapjáról Giuseppe Pedersoli, aki Bud Spencer filantróp és vallásos oldaláról is beszélt, valamint arról, hogyan próbálta feltalálni az első elektromos autót.

Budapestre látogatott októberben Bud Spencer fia, Giuseppe Pedersoli, aki interjút adott az idén nyáron, 86 éves korában elhunyt édesapjáról. Az olasz színészlegenda fia édesapja, eredeti nevén Carlo Pedersoli eddig kevésbé ismert közéleti szerepvállalásairól beszélt, na meg többek között arról, hogy bár nem járt templomba, de nagyon vallásos ember volt, és kíváncsi arra, hogy mi várja odaát.

Helikopterével sietett a rászorulók segítségére

Giuseppe Pedersoli, aki először járt Magyarországon, azzal kezdte, fontos, hogy ha valaki szerencsés az életben, akkor segítsen a rászorulókon. Példaként említette, hogy volt olyan, amikor édesapja földrengés sújtotta területekre utazott, hogy élelmiszercsomagokat dobáljon helikopterről, merthogy pilótaengedélye is volt.

A színész azonban más módon is igyekezett segíteni. Régen Olaszországban a tengerben rendezték az úszó- és vízilabda-bajnokságokat, és az egyik versenyt a salernói partoknál tartották, ahol a nézőtér a víz fölé nyúló sziklára eszkábált kis faépítmény volt. Ez a tribün a mérkőzés közben belezuhant a tengerbe – Carlo Pedersoli azonnal a vízbe esett emberek segítségére sietett. A végén már fájt a karja, ami nem is volt csoda, mert vagy tíz embert mentett ki a vízből.

Nem az a legfontosabb, mennyi pénzt adsz

Bud Spencer két évvel ezelőtt a közmédia „Jónak lenni” jó című műsorának egyik kiemelt támogatója volt – akkor a „Zsoldoskatona” című vígjátékban viselt csuklószorítóját ajánlotta fel. Néhány éve pedig az olasz hírességet kinevezték az UNICEF jószolgálati nagykövetének. Az ENSZ gyermeksegélyező szervezetétől kapott megbízás után a színész azt mondta, nem az a fontos, hogy anyagilag, hanem hogy emberileg mit adsz magadból – idézte fel apja szavait 61 éves fia. Hozzátette, szülőjétől elsősorban azt tanulta, hogy tisztelje az embereket, ne ártson másoknak.

Kíváncsi, kísérletező és vallásos

Giuseppe Pedersoli arról is beszélt, hogy bár az édesapja nem járt gyakran templomba, de kétségtelenül nagyon vallásos ember volt, érdekelte Isten és a túlvilág, hogy mi történik vele, ha elköltözik ebből a világból. Bud Spencer mindig nagyon optimista és kíváncsi természetű ember volt, aki várta, hogy meglássa, mi fog történni vele odaát – mondta róla fia.

A jogászvégzettségű, öt nyelven beszélő Bud Spencerről kevesen tudják, hogy életének utolsó éveiben gyermekruhákat tervezett, zenéket és önéletrajzi könyveket írt, és valójában feltaláló is volt. Giuseppe Pedersoli szerint édesapja nagyon szeretett új dolgokat kitalálni, kísérletezni, és kisebb találmányai is voltak. Egyszer például azzal szólította meg fiát, hogy megpróbálta megalkotni az első elektromos autót, de a jármű túl nehéz volt az akkumulátorainak – sík terepen jól ment, de hegynek felfelé megállt.

Bár korábban többször is keltették halálhírét, de Bud Spencer még a rákbetegséget is legyőzte. Idén június 27-én, keringési zavarok következtében hunyt el. Utolsó szava ez volt: köszönöm. Október 31-én lett volna 87 éves.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás