2019. április 26., péntek

Ajándéktipp Valentin-napra: karkötő, gyémánttal

Hatvankarátos gyémánttal díszített karkötőt kínál Valentin-napra a londoni David Morris ékszerház

Hatvankarátos gyémánttal díszített karkötőt kínál Valentin-napra a londoni David Morris ékszerház. A színét tekintve a fehér gyémántok esetében legjobb, D besorolású drágakő nyers formájában még 120 karátot nyomott. Csakúgy, mint a történelem leghíresebb gyémántjai közül többet, ezt is a dél-afrikai Cullinan bányában találták.

IIa típusú, ebbe a kategóriába a természetes gyémántok mindössze 1-2 százaléka tartozik. A kő megmunkálása nyolc hónapig tartott, párnaalakúra csiszolták – írta a Forbes pénzügyi magazin internetes kiadása.

Fotó: twitter.com/davidmorrisldn

Íme, a hatvankarátos gyémánttal díszített karkötő
(Fotó: twitter.com/davidmorrisldn)

A karkötő központi darabja 10,62 karátnyi apróbb rózsaszínű és fehér gyémántok közül emelkedik ki, a foglalat 18 karátos fehér és vörös aranyból készült. A sziromszerű dizájn Jeremy Morris, az ékszerház vezető formatervezőjének és ügyvezető igazgatójának a munkája, a karkötőt 100 munkaóra alatt állította össze.

Az ékszer – amelynek árára a Forbes nem tért ki – Londonban, a ház Bond Street-i üzletében vásárolható meg, de igény szerint bárhová elviszik a világon. Ráadásként a vevőnek azt is biztosítják, hogy ő nevezze el a központi gyémántot.

Forrás: MTI


Megosztás