2017. július 28., péntek - Szabolcs

Emmy-díj

A „Westworld” és a „Saturday Night Live” kapta a legtöbb Emmy-jelölést

Az amerikai televíziós akadémia nyilvánosságra hozta a 69. Emmy-díj jelöltjeinek listáját. A legtöbb jelölést a sci-fi sorozat és a szórakoztató műsor kapta a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre.

A „Westworld” című sci-fi sorozat és a „Saturday Night Live” című szórakoztató műsor kapta a legtöbb, szám szerint 22 jelölést idén a legrangosabb amerikai televíziós elismerésre, az Emmy-díjra – írta a BBC hírportálja. Az amerikai televíziós akadémia csütörtökön hozta nyilvánosságra a 69. Emmy-díj jelöltjeinek listáját.

Hirdetés▾

Rongyoló Ifjúsági Fesztivál 2017, Békéscsaba

Az évek óta listavezető „Trónok harca” című fantasy idén nem volt jelölhető, mert az új évad túl későn kezdődik. Tavaly 23, tavalyelőtt 24, előtte 19 jelölést kapott a világszerte népszerű széria.

A legjobb drámasorozatok mezőnyébe idén a „Westworld” mellett a „Stranger Things” és a „Viszály” került be 18-18, míg a vígjátékszériák mezőnyét „Az alelnök” vezeti 17 jelöléssel. A szórakoztató műsorok között versengő „Saturday Night Live” 22 jelölésében a szaklapok szerint közrejátszott az évad számtalan tréfája, amely az elnökválasztási kampányra utalt.

A drámasorozatok színésznői közül Claire Foy („The Crown”), Elisabeth Moss („A szolgálólány meséje”), Robin Wright („Kártyavár”), az Oscar-díjas Viola Davis („Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot”), Keri Russel („Foglalkozásuk: amerikai”) és Evan Rachel Wood („Westworld”) verseng a díjért, a férfiak közül Sterling K. Brown, Milo Ventimiglia („Rólunk szól”), Anthony Hopkins („Westworld”), Bob Odenkirk („Foglalkozása: amerikai”), Liev Schreiber („Ray Donovan”) és Kevin Spacey („Kártyavár”) esélyes.

A vígjátéksorozatok színésznői közül Ellie Kempert („Unbreakable Kimmy Schmidt”), Allison Janney („Anyák gyöngye”), Julia Louis-Dreyfus („Az alelnök”), Tracee Ellis Ross („Black-ish”), Lily Tomlin vagy Jane Fonda („Grace and Frankie”) kaphatja az elismerést, a férfiaknál Anthony Anderson („Black-ish”), Aziz Ansari („Master of None”), Zach Galifianakis („Baskets”), Donald Glover („Atlanta”), William H. Macy („Shameless – Szégyentelenek”) és Jeffrey Tambor („Transparent”) az esélyes.

Az Emmy-díjakat idén szeptember 17-én adják át, a gálát a Los Angeles-i Microsoft Színházban tartják.

Forrás: MTI
Megosztás