2019. március 26., kedd

A Virtuózok adnak koncertet a Papp László Budapest Sportarénában

Október 15-én a második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra.

A Virtuózok adnak koncertet október 15-én a Papp László Budapest Sportarénában: a második évad versenyzői és az első széria nyertesei erre az estére készült darabokkal, közös produkciókkal lépnek színpadra. A nagyszabású koncert blokkokból áll majd, amelyek egymásra építkeznek – mondta el a gálaest szerdai nyilvános próbáján Kovács Zalán László tubaművész, zenei vezető Budapesten.

A műsorban többek között Boros Misi és Nagy Krisztina Brahms 5. Magyar táncát, Demeniv Mihály és Veér Lili Vivaldi Négy évszakának Nyár tételét szólaltatja meg, míg Molnár Levente operablokkot ad elő Kele Brigittával és Németi Menyhért Gergellyel, valamint a fiatal döntős énekesekkel, Mészáros Leventével, Sárközi Xéniával és Nagy Zsófiával – fűzte hozzá.

(Fotó: MTI - Bruzák Noémi)

Veér Lili hegedűs és Demeniv Mihály harmonikás a Virtuózok című tehetségkutató verseny gálakoncertjének próbáján

Fellép továbbá Kökény Tamás, Váradi Gyula, Holozsai Eszter, Jakab Roland Attila, Gyöngyösi Ivett, Tóth Máté, Jónás Dániel, Abouzahra Mariam, Abouzahra Amira, Kelemen Gáspár, Kiss Benedek Máté, Patkós Mariann, Patkós Maja, Váradi László, Boateng Kármen Stephany, Szüts Apor, Wendler Enikő, Bácsy-Schwartz Zoltán, Székely Anna Lilla, Oláh Ernő, Bánkövi Bence Balázs és Mohai Viola.

A koncert zenei hátterét a MÁV szimfonikusok adják Meskó Ilona vezényletével, vendégkarmesterként részt vesz Kesselyák Gergely. A színpadi rendezésről Novák Péter gondoskodik.

Fotó: MTI - Bruzák Noémi

Kökény Tamás nagybőgős (b), Demeniv Mihály harmonikás (b2), Jónás Dániel klarinétos (j2) és Váradi Gyula hegedűs (j), valamint Meskó Ilona, a MÁV Szimfonikus Zenekar karmestere (j3) a Virtuózok című tehetségkutató verseny gálakoncertjének próbáján
(Fotó: MTI – Bruzák Noémi)

Molnár Levente nemcsak fellép a Virtuózokkal október 15-én, hanem Artstart4You Egyesülete – amelynek egyik legfontosabb célkitűzése a klasszikus zene és a fiatalok támogatása –, ötszáz erdélyi vendéget hívott meg a koncertre. Tavaly az ő támogatásával valósult meg egy koncertsorozat Székelyföldön, emellett a második széria versenyzői közül sokan érkezhettek Csíkszeredából és környékéről, hiszen a helyi válogatók megszervezésében is ő nyújtott segítséget.

Forrás: MTI


Megosztás