2018. október 19., péntek - Nándor

Szárnyas fejvadász 2049

A „Szárnyas fejvadász 2049” is díjat kap a Hollywoodi Filmdíjak gáláján

A 21. Hollywoodi Filmdíjak ceremóniáját a Dick Clark Productions rendezi, a bevételekből a Filmes és Televíziós Alapítványt támogatják, amely a szórakoztatóiparban dolgozó rászorulókról gondoskodik.

A gálán, amelyet egymást követő harmadik alkalommal is James Corden vezet majd, Andrew A. Kosove, Broderick Johnson és Cynthia Sikes Yorkin veheti át a produceri díjat a harminc éve készült „Szárnyas fejvadász” folytatásáért. A sci-fit Denis Villeneuve rendezte, a főszerepeket Ryan Gosling és Harrison Ford alakította.

A legjobb forgatókönyv díját a „The Disaster Artist” című produkció írói, Scott Neustadter és Michael H. Weber kapják. Az életrajzi történet a filmes Tommy Wiseau pályafutását dolgozta fel James Francóval a címszerepben. Az animációs díjat a Pixar stúdió „Coco” című filmjének ítélték oda, a legjobb szereplőgárda díjáért pedig a „Mudbound” című dráma stábja léphet majd a színpadra. Átütő alakításáért a „Mudbound” sztárját, Mary J. Blige énekes-színésznőt külön is díjazzák.

Sam Rockwell a „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” című filmben nyújtott játékáért a legjobb mellékszereplő trófeáját veheti át, Allison Janney pedig az „I, Tonya” című életrajzi dráma mellékszereplőjeként lesz díjazott. Az „I Tonya” szereposztása – köztük Margot Robbie, Janney, Sebastian Stan, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson és Caitlin Carver – ugyancsak elismerésben részesül a gálán.

A 21. Hollywoodi Filmdíjak ceremóniáját a Dick Clark Productions rendezi, a bevételekből a Filmes és Televíziós Alapítványt támogatják, amely a szórakoztatóiparban dolgozó rászorulókról gondoskodik. A díjátadó gálát a Los Angeles-i Beverly Hilton szállóban rendezik meg november 5-én.

Forrás: MTI


Megosztás