2019. március 23., szombat

Színes Város Fesztivál 2017 (Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt)

A „Pángalaktikus gégepukkasztó” című festmény nyerte a Színes Város Fesztivál szavazását

Véget ért a nyár végén indult Színes Város falfestő fesztivál, amelynek keretében hét budapesti és egy berlini falra kerültek magyar és külföldi művészek festményei. A közönség szavazati alapján a kedvenc alkotás FatHeat, Mr. Zero és ObieOne alkotása lett.

Az idei, immár negyedik fesztivál témája a gasztronómia és a bor volt, a sorozat célja pedig, hogy magyar és külföldi alkotók festményei akár komplex felújítási program után kerüljenek fel a falakra. Az összesen mintegy 2.000 négyzetméter nagyságú falfelület negyede hőszigetelést is kapott idén. A magyar, német és spanyol művészek saját stílusban alkothattak – közölte a Színes Város Csoport.

Amikor az első ilyen fesztivált szerveztük négy évvel ezelőtt, nem hittük volna, hogy egyszer 30 felett lesz azoknak a projekteknek a száma, amelyek kifejezetten a fesztiválhoz kötődnek majd” – mondta el Flór Péter, a szervezet főtitkára. Hozzátette: ezek a festmények a szponzorok, valamint a főváros és a turisztikai ügynökség támogatásával turisztikai és kulturális szempontból egyaránt meghatározó pontjai lettek Budapestnek.

Nemcsak a magyarok, de már a turisták is szeretik és keresik ezeket a műveket, a külföldi sajtómegjelenéseknek köszönhetően. „Ezzel lassan a magyar főváros is felkerülni látszik a nemzetközi street art térképre” – fűzte hozzá.

Színes Város Fesztivál 2017 (Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt)

A „Pángalaktikus gégepukkasztó” fantázianevű tűzfalfestmény a Kertész utca 27. szám alatti parkolóban
(Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt)

A közönség az Interneten szavazhatott a neki legjobban tetsző alkotásra; a voksok felének begyűjtésével a versenyt a Kertész utca 27-es szám alatti parkoló falára felkerült, FatHeat, Mr. Zero és ObieOne alkotók „Pángalaktikus gégepukkasztó” fantázianevű tűzfalfestmény nyerte. A művészek ötszázezer forint értékű festéket kapnak.

A sorozat kezdete óta orosz, francia, spanyol, portugál, lengyel, brit, német, román, és argentin alkotók vettek részt a magyarok mellett a falfestésekben.

Forrás: MTI


Megosztás