2019. március 26., kedd

A nagyok mezőnye lenyűgözte a „Virtuózok” zsűrijét

A nagyok mezőnyéből Váradi László, Jakab Roland Attila és Váradi Gyula jutott tovább a közszolgálati televízió komolyzenei tehetségkutató verseny harmadik, utolsó középdöntőjéből.

Az MTVA közlése szerint a nagyok mezőnye lenyűgözte a zsűrit, amelynek három operaénekes is bizonyíthatott: Mészáros Levente, Nagy Zsófia és a műsorba idén újra jelentkező Sárközi Xénia. Miklósa Erika mind a három versenyző előadását különös figyelemmel, meghatódva nézte, a fiatalok remekül teljesítettek.

Boateng Kármen Stephany és Váradi László zongorajátékával varázsolta el a nézőket és a zsűrit, bár a fiatal csokonyavisontai lány saját bevallása szerint az utolsó hangot elrontotta. Váradi László a legjobb formáját nyújtotta, Tóth Máté „lapot húzott a 19-re”, hiszen egy különösen nehéz darabot választott, de sikerült megmutatnia, hogy a klarinét virtuóz hangszer a kezében – olvasható a közleményben.

A másik nagy visszatérő versenyző Váradi Gyula volt, aki rengeteget fejlődött az előző évadhoz képest. Bánkövi Bence csellójátékát Miklósa Erika ismét hegedűvel jutalmazta, igaz most csak képletesen, felmutatva az asztalán található Virtuózok-logót. A versenyzők sorát Jakab Roland Attila zárta hegedűvel, aki a pénteki középdöntőben fegyelmezettebb énjét mutatta meg a zsűrinek.

Fotó: Facebook/Virtuózok

A zsűri döntése alapján a nagyok mezőnyéből Jakab Roland, Váradi Gyula és Váradi László jutott a döntőbe
(Fotó: Facebook/Virtuózok)

A harmadik középdöntő vendégművésze Szakcsi Lakatos Béla volt, aki az este fénypontjaként a kilenc ifjú tehetséggel zenélt. A művész dicsérte az ifjú virtuózokat, és megígérte, hogy közösen írnak egy darabot, amelyet elő is adnak majd.

A „Virtuózok” Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora, amelyben a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség, hangszeres vagy énektudás és tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a műsor azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

A versenyre három korcsoportban lehetett nevezni: 6 és 12 év között, 13 és 17 év között, illetve 18 és 23 év között. Az énekeseknél 28 év a felső korhatár.

Forrás: MTI


Megosztás