2019. április 25., csütörtök

A lettek elleni meccs már győztes lett

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Lettország vendégeként a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, melyben először gyűjtötte be a három pontot.

Gera Zoltán 95. alkalommal öltötte magára a címeres mezt, így már egyedül harmadik az örökrangsorban, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs 85. fellépésével utolérte a legendás Puskás Ferencet – mármint a válogatottság számában – a hetedik pozícióban. Bernd Storck szövetségi kapitány újoncot is avatott a csereként beállt Vida Máté személyében. A győzelemmel harmadikok vagyunk a csoportban.

Lettország – Magyarország 0-2 (0-1)
Európai VB-selejtező, 3. forduló, B csoport
Riga, Skonto-stadion

Vezette: Pawel Gil (lengyel)
Gólszerzők: Gyurcsó (10.), Szalai (77.)
Sárga lap: Ikaunieks (34.), Sabala (72.), Zjuzins (81.), Karasausks (93.), illetve Kádár (14.)

Lettország:

Andris Vanins – Vladislavs Gabovs, Vitalijs Jagodinskis, Kaspars Gorkss, Vitalijs Maksimenko – Aleksejs Visnakovs (Arturs Zjuzins, 57.), Igors Tarasovs, Davis Ikaunieks – Glebs Kluskins (Janis Ikaunieks, 68.), Olegs Laizans (Arturs Karasausks, 77.) – Valerijs Sabala

Szövetségi kapitány: Marians Pahars

Magyarország:

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Gyurcsó Ádám, Nagy Ádám, Gera Zoltán (Vida Máté, 83.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Kleinheisler László, a szünetben), Szalai Ádám

Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Fotó: MTI - Kollányi Péter

Gyurcsó Ádám (elöl) és a lett Igors Tarasovs
(Fotó: MTI – Kollányi Péter)

Az első perctől kezdve a magyar válogatott birtokolta többet a labdát, próbálták irányítani a játékot, de komoly lehetőség nem adódott, egészen a 10. percig, amikor Nikolics kapott labdát a 16-os jobb oldalán, egy csellel átverte a védőjét, majd tökéletesen passzolt a második hullámban érkező Gyurcsónak, aki 15 méterről a keresztléc alá bombázott (0-1). A találat nem változtatta meg a játék képét, meddő fölényben futballozott Bernd Storck csapata. A játékrész derekán aztán öt percre beszorultunk, de egyenlítenie nem sikerült a hazai gárdának. A szünet előtti negyedórára rendezte sorait a magyar válogatott, de a támadójáték továbbra sem volt veszélyes, sőt a szünet előtt ziccert rontottak a lettek.

A második félidő hatalmas lett helyzettel indult, ezúttal Gulácsi védett nagyot. Az ellenfél lehetősége ébresztőként hatott a magyar játékosokra, mert ezt követően beszorították a riválist, azonban ezúttal elöl hiányzott a kreativitás és a pontosság. A betömörülő lett védelem így biztosan állta a rohamokat, igaz, Gyurcsó lövésénél egy ízben a jobb kapufa mentett. A hátralévő időben is a magyar válogatott akarata érvényesült, ami a 77. percben ismét góllá érett: Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően Szalai a rövid oldalon 5 méterről a keresztléc alá csúsztatott (0-2).

Fotó: MTI - Kollányi Péter

Szalai Ádám (j) és a lett Vitalijs Jagodinskis
(Fotó: MTI – Kollányi Péter)

Rendkívül fontos volt az első győzelem megszerzése, mert nagy nyomás volt a csapaton, de a játékosok megoldották a feladatot. Összességében elégedett lehetek, mert a válogatott dominálta a meccset” – értékelt az M4 Sportnak a magyarok német szakvezetője, aki külön kiemelte Gulácsi Péter kapus remek teljesítményét is. A magyar válogatott a VB-selejtezősorozatban legközelebb november 13-án Andorrát fogadja.

Lettország – Magyarország (Fotó: MTI – Kollányi Péter)

foci, válogatott, VB, selejtező,

Forrás: MTI


Megosztás