2019. február 16., szombat

Kaposvár, Kossuth tér (Fotó: ckg.hu)

A kaposvári Kossuth tér lett Európa legszebb főtere

A legszebb főtérnek járó különdíjat érdemelte ki a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával, valamint ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén.

A legszebb főtérnek járó különdíjat nyerte el és ezüstdiplomát is kapott Kaposvár az idei Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén (Entente Florale Europe). Az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át a szlovéniai díjkiosztón. A város a különdíjat a Kossuth tér épületeinek és növényzetének összhangjával érdemelte ki – tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

A somogyi megyeszékhely a városok, Tihany a falvak kategóriájában képviselte Magyarországot az Entente Florale Europe-on, miután tavaly megkapták a Legvirágosabb magyar város környezetszépítő verseny fődíját. Kaposvár 2004-ben az „Európa legvirágosabb városa” címet kapta meg, és főtere sem először részesült elismerésben. A Virágos Magyarországért szervező bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. 2010-ben a somogyi megyeszékhelynek ítélte oda a legszebb magyarországi főtérnek járó díjat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség korábbi közlése szerint az Európai Virágos Városok és Falvak Versenye három évtizedes múltra tekint vissza. Az Entente Florale Europe több mint verseny, az európai összetartozás jegyében folytatott kampány a közös európai környezeti, kulturális értékek megóvásáért, az élhetőbb környezet megteremtéséért.

A program 12 ország mintegy 25 ezer települése között teremt kapcsolatot és több mint 50 millió embert mozgósít. Az európai versenyen a magyarországi indulók ezt megelőzően 9 arany-, 25 ezüst- és 10 bronzérmet szereztek, további 10 települést pedig Európa-díjjal jutalmaztak.

Forrás: MTI


Megosztás