2019. április 25., csütörtök

A magyar junior jégkorong-válogatott (Fotó: Instagram)

A junior jégkorong-válogatott megnyerte a divízió I/B VB-t

A magyar junior (U20-as) jégkorong-válogatott megnyerte a korosztályos divízió I/B világbajnokságot Budapesten, így feljutott az A-csoportba.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a káposztásmegyeri Jégpalotában házigazdaként szerepelt csapat a torna szombati zárónapján úgy győzte le 4-3-ra Szlovénia együttesét, hogy az ellenfél két harmad után még 3-1-re vezetett.

Mindez nem lett volna elég az első helyezéshez, ugyanis Rich Chernomaz szövetségi kapitány gárdája csütörtökön 5-4-re kikapott a lengyelektől. Mivel azonban szombaton a magyarok rendes játékidőben győztek, a lengyelek pedig – akik szerdán csak szétlövésben bizonyultak jobbnak a briteknél – ugyancsak alapidőben kikaptak 5-4-re az olaszoktól, a hazai együttes végzett a tabella élén. A torna legjobb védőjének Stipsicz Bencét választották.

A magyar csapat az előző szezont még a divízió II/A-ban kezdte, vagyis két világbajnokságot nyert egymás után, és a korosztály legjobb 16 csapata közé került a világon, ugyanis az élvonalban tíz, a divízió I/A-csoportban pedig hat válogatott szerepel.

Forrás: MTI


Megosztás