2019. április 25., csütörtök

A HTC bemutatta új csúcsmobilját – VIDEÓ

A U11 nehéz terepre érkezett, a Samsung Galaxy S8-assal és versenytársával, az LG G6-tal kell megverekednie. Hazánkba ezüst, kék, fekete, fehér színben jön júniusban, de az áráról egyelőre nincs információ.

Nehéz lehet a két koreai óriással birkózni a HTC-nek: várhatóan vele nagyjából egy árban az LG kissé konzervatív kivitelben a megbízható minőséget kínálja, a Samsung meg belepakolt mindent a készülékébe, ami csak kapható ma a piacon. Mintha a HTC U11-nek sikerülne a kettő között egyensúlyoznia.

A U11 a leghagyományosabb okostelefonos vonalakat őrzi, de – mint az előzetes pletykákból már jórészt kiderült – belopott némi valóban eredeti megoldást is új zászlóshajójába. A tajvani cég a kezelőfelületének elnevezéséhez híven (Edge Sense) a „mozdulat” köré építette új telefonját. Vagyis egyszerű szorítással irányíthatjuk a telefont:

  • egyszerűsödik például a fotózás, csak emeljük fel a telefont, szorítsuk meg, mosoly és kész a fénykép;
  • gyorsabban lehet üzeneteket küldeni, mert az Edge Sense for Voice to Text segítségével elmondható szóban az üzenet, utána a telefont finoman megszorítva elküldésre kerül az üzenet;
  • rengeteg alkalmazást vagy funkciót elérhetünk vele, és a mozdulat hosszúságától függően több alkalmazást is hozzárendelhető. Mivel az Edge Sense szorításra aktiválódik, a körülményektől függetlenül használható, például kesztyűben, vagy viharban, esőben.

Ez kérem, csupa üveg(szerűség)

Az U11 tükörsima felülete különleges eljárásnak köszönhető: a hátlapját fényvisszaverő ásványok egymásra rétegezése adja, ami minden szögből más színt mutat.

Lekerekített kialakítása 3D üvegből készült, a hevítés és extrém nyomás alatt történő hajlítás egyedi, keskeny érzetet kölcsönöz a készüléknek, bárhonnan is fogjuk meg. Az 5,5”-es Quad HD 3D üveg kijelzője élénk, éles képeket biztosít még közvetlen napfényben is. Kis oldalvágásként megjegyzi a gyártó, hogy „nem vágja le, nem torzítja a képeket, amik egy hajlított kijelző esetében előfordulhatnak”. A készülék vízálló, a ráfröccsenő folyadékcseppektől nem kell tartani.

Megint jó a hangszóró

A HTC hagyományosan jó hangokat produkál: az USonic fülhallgató új verziója pedig aktív zajszűrés funkcióval érkezik. A fülhallgatóba épített mikrofonok és az USB-C típusú csatlakozó segítségével az eszköz szonárszerű hullámokkal térképezi fel a fület, és a kapott eredményekhez igazítja a hangzást.

És persze itt vannak a javított BoomSound Hi-Fi Edition hangszórók is, meg a négy, minden irányból rögzítő mikrofon, mellyel a hangrögzítés is oda fókuszál, ahova éppen zoomolunk.

Fotózásban az igazi

A független kameratesztelő oldal, a DxOMark a U11 kameráját hozta ki a legjobbnak az emberemlékezet óta nem látott 90 pontjával. Lenyomta a Google Pixelt, a Samsung S8-asát – jellemző, hogy a dobogó harmadik fokán is egy HTC áll.

Az eredmény a több tengelyű optikai stabilizációnak és a gyors autofókusz segítségével fényviszonyoktól függetlenül is élénk és tiszta képeknek köszönhető. A HDR Boost késleltetés nélkül készíti a fotókat, emellett javítottak a fehéregyensúlyon, csökkentették a digitális zajt, és részletgazdagabb képeket nyújt a kamera.

Az említett Auto HDR Boost a korábbi HDR funkció minden előnyét biztosítja, késleltetés nélkül. Több felvétel alapján méri a legsötétebb és legvilágosabb részeket, videofelvétel készítésekor az átmeneti zajcsökkentő funkció az előző és a következő képkocka információin alapulva csökkenti a nem kívánt zajt, így a végeredmény élesebb kép és videó lesz.

Okos lett – csak nem nekünk

Három intelligens asszisztens közül választhatunk: HTC Sense Companion, Google Assistant, és Amazon Alexa – egyik sem tud magyarul, persze. Manapság ez megy, minden gyártó kötelezően csinálja: felhasználót még nem láttunk, aki használta volna.

Adtak hardvert is alá

A nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 835 Mobile Platformmal érkezik, vélhetően ugyanazzal, amivel a Samsung S8-asa. Viszont a koreai csúcsmodellnél kicsit kevesebb memóriát, 4 GB RAM-ot és 64GB belső tárhelyet kapott.

Hazánkba ezüst, kék, fekete, fehér színben jön júniusban – az egyik legizgalmasabb részletről, az áráról egyelőre nincs információ.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás