2019. február 16., szombat

A hőségben nem csak a folyadék-, hanem a sópótlásra is figyelni kell!

A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma – mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos.

A melegben az izzadás miatt sót veszítünk, ezért érdemes olyan ásványvizet fogyasztani, amelynek magasabb a nátriumtartalma – mondta Szabó Enikő helyettes országos tisztifőorvos csütörtökön az M1 aktuális csatornán. Arra a kérdésre, hogy jobb-e meleg italokat fogyasztani a hőségben azt mondta, lehet meleget inni, de ennek nincs akkora jelentősége, „nem létfontosságú”.

A strandolók figyelmét arra hívta fel, hogy felhevült testtel hideg vízbe ugrani veszélyes, inkább fokozatosan kell bemenni a vízbe és így hűteni le a testet. Elmondta továbbá, hogy a melegben lenge, világos színű ruhát érdemes viselni, és védeni kell a fejet a sugárzástól.

Csütörtöktől vasárnap éjfélig hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, mert az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek a Magyarország fölé. Az ország túlnyomó részén 25-26 Celsius-fok felett lesz, illetve péntektől vasárnapig sokfelé a 27 Celsius-fokot is meghaladja a napi középhőmérséklet.

Forrás: MTI


Megosztás