2019. április 25., csütörtök

Strand, medence

A hétvégén országosan elindul a strandszezon

A budapesti strandok közül elsőként a Paskál és a Palatinus fürdő nyitja meg kapuit, az iskolai szünet kezdetére, június 15-re pedig minden strand kinyit.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint május 26-án nyit a Csillaghegyi, május 27-én a Római strand, június 2-től pedig már a Pünkösdfürdői strand is fogad vendégeket.

Czinege Szilvia értékesítési és marketing igazgató közölte: a hétköznapi felnőtt belépők árai a tavalyi strandárakhoz képest a Pünkösdfürdői- és Csillaghegyi strandon változatlanok, a többi strandon maximum 100 forinttal emelkednek. Míg a felnőtt belépők ára 1.800-3.100, a kedvezményes – gyerek, diák, nyugdíjas – jegyek ára 1.500-2.600 forint között mozog.

A strandok továbbra is kínálnak kedvezményes, családi belépőket, melyek ára 3.400-9.600 forint. A Csillaghegyi fürdőben – az új wellness részleg megnyitásáig – a belépők ára hétköznap egységesen 1.000 forint, hétvégén 1.200 forint – tette hozzá.

Hegyi Ákos, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az MTI-nek elmondta: a fürdőkben befejeződtek a felkészülési munkálatok, számos fejlesztés indult országszerte. Tavaly minden fürdő látogatottsága nőtt, jó évet zártak – mondta. Magyarországon 550 fürdőegység működik – közöttük 220 fürdőt és strandot tartanak nyilván – ezekben 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak.

Forrás: MTI


Megosztás