2018. április 22., vasárnap - Csilla, Noémi

Így ünnepelték a Föld óráját szerte a világban – GALÉRIA

Az idén 10 éves kezdeményezés napján 60 percre ezúttal is lekapcsolták a legismertebb épületek díszkivilágítását világszerte, helyi idő szerint este fél 9 és fél 10 között.

Időzónák szerint, keletről nyugat felé haladva kapcsolták le a fényeket a világ nagyvárosaiban a Föld óráján, amellyel ezúttal is az energiatakarékosság fontosságára és a klímaváltozás elleni küzdelemre akarták felhívni a figyelmet.

Hirdetés▾

Kövess minket a Twitteren!
Kövess minket a Facebookon!

Elsőként Sydney jelképei, a Harbour Bridge és az Operaház borult teljes sötétségbe, majd Sanghajban Ázsia legmagasabb és a világ harmadik legmagasabb tévétoronyként szolgáló építménye, a Pearl Tower fényei oltódtak le.

Tajvanon a több mint fél km magas Taipei 101 felhőkarcolóra rögzített kivetítőn írták ki angolul, hogy Föld órája, majd sötétbe borult az épület. A Fülöp-szigetek egyike a mozgalom leglelkesebb támogatóinak. Mintegy 60 Star Wars rajongó fénykarddal vonult végig Manila sötétbe burkolózott üzleti negyedén, sajátos hangulatot teremtve ezzel.

A Természetvédelmi Világalap 2007-ben, Ausztráliából indult kezdeményezése mára a világ legnagyobb önkéntes akciójává nőtte ki magát, amely 2,4 milliárd embert érint világszerte. Olyan világhírű építmények díszkivilágítását kapcsolják le, mint például a Tádzs Mahal Indiában, a Burdzs Kalifa Dubajban, a Brandenburgi kapu Berlinben, az Eiffel-torony Párizsban és az Empire State Building New Yorkban. A figyelemfelkeltő akció közép-európai idő szerint vasárnap reggel ért véget a Cook-szigeteken.

A kezdeményezéshez idén is több magyar város csatlakozott, az alábbi képeken a Debreceni Egyetem főépülete, a Nagyerdei Víztorony, az Országház épülete, a Budai Vár és a Lánchíd, a Győri Püspökvár és a Nagyboldogasszony-székesegyház tornya, valamint a győri Kossuth híd látható díszkivilágításban és annak lekapcsolása után.

Galéria

Fotók: MTI – Czeglédi Zsolt (Debrecen), Balogh Zoltán (Budapest) és Krizsán Csaba (Győr).

Forrás: Híradó.hu


Megosztás