2019. április 26., péntek

YouTube

A fiatalok miatt szigorított a legnépszerűbb videómegosztó oldal

Szigorításokat vezetett be a videófeltöltés irányelveiben a YouTube, ugyanis a fiatalok között népszerű, viccesnek szánt kihívások és beugratások sokszor végződtek balesettel vagy halállal.

A Google tulajdonában lévő videómegosztó frissítette a veszélyes kihívásokkal és beugratásokkal kapcsolatos irányelveit – írta a CNN. Sokan vélik úgy, hogy erre már nagy szükség is volt. A közösségi médiában megjelent videók vírusszerűen terjednek, és sokszor egészen elképesztő cselekedetekre ösztönöznek.

Mostanában nagy népszerűségnek örvend a Netflixen futó Bird Box-sorozat, amelyben a Sandra Bullock által játszott főhősnek bekötött szemmel kell túlélnie a kalandokat. Az egyik legújabb trend pedig ezt utánozta. Egy boltban vásárolni bekötött szemmel akár még vállalható is, de voltak, akik komolyan vették a feladatot, és bekötött szemmel vezettek autót, amely már korántsem vicces.

Vagy ott egy tavalyi őrület, aminek hatására százával kerültek kórházba fiatalok a mosószerevést ösztönző Tide Pod-kihívás miatt. Ebben a cukorkára emlékeztető kapszulákat „kellett” a kihívás résztvevőinek megenniük, mert valaki elkezdte és videója óriási látogatottságot hozott. De se szeri, se száma a hasonló, egészségügyileg káros és veszélyes internetes kihívásoknak.

A YouTube emellett még tiltólistára tette az érzelmileg sokkoló vagy az illegális tevékenységekre buzdító videókat is. Így a jövőben nehezebb lesz házi készítésű pokolgépet házi videók alapján eszkábálni. Tilos lesz továbbá olyan beugratásról készült videót feltölteni, amelyeknél elhitetik az áldozatokkal, hogy fizikai veszélyben vannak.

A részletes tiltólistát ide kattintva olvashatjátok.

Forrás: Híradó.hu


Megosztás