2019. április 25., csütörtök

Real Madrid

A bajnok Real Madrid nyerte a labdarúgó spanyol Szuperkupát – VIDEÓ

Az idegenbeli 3-1-es sikerét követően a szerdai visszavágón a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a kupagyőztes FC Barcelonát. A királyi gárda már az első félidőben egyértelműsítette, hogy a Szuperkupa idén Madridba kerül.

Az már az első mérkőzést követően is tudvalevő volt, hogy a visszavágón a Real Madrid nem számíthat négyszeres aranylabdás portugál játékosára, hiszen Cristiano Ronaldo piros lapot kapott Barcelonában, amely miatt automatikusan nem játszhatott. A portugál klasszis az – enyhén szólva erősen vitatható – ítélet után azonban a játékvezetőt meg is lökte, amiért további négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Bajnokok Ligája-győztes fővárosi alakulaton azonban nem látszott a portugál klasszis hiánya. Már a találkozó elején nagy nyomás alá helyezte a katalánok kapuját, és korán előnybe is került: a vasárnapi odavágón is gólt szerzett Marco Asensio 28 méterről bombázott a léc alá. Ezzel a 68. egymást követő tétmérkőzésén talált be a Real Madrid.

Ezt követően is inkább a királyi gárda irányított és veszélyeztetett, Lucas Vázquez kapufát is lőtt. A Barcelona – amely ezt megelőző hat Szuperkupa-meccsén egy döntetlen mellett ötször kikapott a Santiago Bernabéu Stadionban – mindössze egy lövést jegyzett az első 45 perc alatt. A Real Madrid viszont agresszívan letámadott, s egy tizenhatos előtti labdaszerzés után Karim Benzema 2-0-ra módosította az állást még a szünet előtt.

A fordulást követően mindkét csapatnak akadtak helyzetei, ám a gólhoz közelebb a vendégek jártak: Lionel Messi a felső lécet, Luis Suárez pedig csukafejessel a kapufát találta el, gólt azonban egyik fél sem tudott szerezni.

Győzelmével a Real Madrid tizedik alkalommal diadalmaskodott a spanyol Szuperkupában, s két sikerrel megközelítette a Barcelonát az örökrangsorban.

Forrás: M4 Sport.hu


Megosztás