2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

A 90. Oscar-gála házigazdája is Jimmy Kimmel lesz

Jövőre is Jimmy Kimmel lesz az Oscar-gála házigazdája, és a műsor idei producerei is visszatérnek a 90. díjátadóra – jelentette be az amerikai filmakadémia.

Ha úgy gondolják, hogy jól elszúrtuk az idei évet, várják csak meg, mit tervezünk a 90. évfordulóra!” – viccelődött Jimmy Kimmel. A népszerű késő esti talkshow-házigazda az idei Oscar-gála kaotikus befejezésére célzott, amikor a legjobb film díját tévedésből először a „Kaliforniai álom” alkotóinak adták át a valódi díjazott „Holdfény” készítői helyett.

Billy Crystal 1997-98-as Oscar-műsorvezetése óta még senki sem vezette a gálát egymást követő két évben. Kimmel visszatérését az amerikai filmakadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs közölte, hangsúlyozva, hogy a házigazda a műsor elejétől egészen a fináléig kitűnő munkát végzett. Isaacs az Oscar-történelem egyik legjobb házigazdájának nevezte Kimmelt.

Az elnök egyúttal bejelentette, hogy a 90. gála műsorát is a Michael De Luca és Jennifer Todd-producerpárosra bízza a filmakadémia, mivel idén is „gyönyörű és vizuálisan lenyűgöző” produkciót hoztak létre. A 90. Oscar-díjátadó ceremóniát 2018. március 4-én rendezik meg Hollywoodban.

Forrás: MTI


Megosztás