2019. május 27., hétfő

Karácsony, ajándék, csomagolás

4+1 tipp, amelyekkel spórolhatsz az ajándékok csomagolásánál

Bizonyára te is jártál már úgy, hogy mire beszerezted a karácsonyi ajándékokat, már alig, vagy akár egyáltalán nem jutott keret a csomagolóanyagok megvásárlására.

Szinte hihetetlen, de megint eltelt egy év, és máris itt a Karácsony. Valószínűleg már túl vagy a nagy ajándékvásárlási meneten, de az is lehet, hogy vár még rád egy utolsó utáni kör, hogy beszerezd, teljesítsd szeretteid karácsonyi kívánságait, hiszen Szenteste napján még kora délutánig nyitva tartanak az üzletek. Sokakkal előfordult már azonban, hogy a Karácsonyra félretett keretből, a megspórolt zsebpénzből már nem jut ünnepi csomagolópapírra. Nos, ha így jártál, semmi pánik, tippjeink ugyanis segíthetnek ebben neked.

Ha nem szeretnéd túlcicomázni, néhány ajándéktáskával elrendezed a dolgot, de sokunk szeret „bíbelődni” a csomagolással. És hát az ajándékozásban a „borítás” kibontása is nagyon jó móka, pláne a legapróbbaknak! A nagyobbacskák, sőt, a „legnagyobbacskák” azonban már csak kiveszik az ajándékot a csomagolásból, és már robognak is tovább.

Ugyan a szép „burkolás” sokat dobhat az ajándékokon, de nem biztos, hogy ehhez feltétlenül kell a drága csomagolópapír. Annak az árát inkább költsd ajándékra, a papíron pedig így spórolj!

1. Elolvastad? Csomagolj bele!

Ha felnőtteknek csomagolsz, nekik aztán igazán megteszi a régi újságpapír is! Ha kicsit kreatívodnál, befestheted a kedvenc, vagyis inkább az ajándékozott kedvenc színével! Egy csinos masni rá, és már kész is!

2. Nem csak a szendvicsek kerülhetnek bele!

Ugyan első ránézésre kicsit furcsa megoldás, de ha minden kötél szakad, csomagold alufóliába az ajándékod! Csillogós, egyedi, és még akár újra is hasznosítható! (Tudod, szendvics, vagy bejgli csomagolására is alkalmas!)

3. Te is gyűjtötted a szalvétákat!

Akár igen, akár nem, néhány karácsonyos, hóemberes, mikulásos szalvéta biztos megbújik a te fiókodban is! Ha van belőle elég, apróbb ajándékok kerülhetnek ilyenbe is! Kreatív és egyedi megoldás!

4. Kíméld magad!

Sok üzletben van már manapság lehetőség az ott vásárolt ajándékok becsomagoltatására. Használd ki! A csomagolás profi lesz, te pedig időt és energiát spórolsz!

+1 Hasznosítsd újra!

Ha idén már lecsúsztál a csomagolópapíron való spórolásról, akkor legalább a kicsomagolásnál figyelj oda ebben az évben! Ne tépd szét, ne dobd ki a papírt, hanem tedd el, és használd fel jövőre újra!Megosztás