2019. május 27., hétfő

26. Csabai Garabonciás Napok: Fazekas Zsolt, az ANDRÁSSY diákpolgármester-jelöltje

2017-ben már 26. alkalommal rendezik meg a Csabai Garabonciás Napokat, amelyen megválasztják Békéscsaba új diákpolgármesterét. Idén is bemutatjuk a cím várományosait.

Negyed évszázada rendezik meg minden évben Békéscsabán Magyarország legnagyobb középiskolás diákrendezvényét, amelyen 2017-ben is megválasztják Békéscsaba új diákpolgármesterét. Idén tíz középfokú oktatási intézmény indított jelöltet a városban, amelyre utoljára 1999-ben volt példa. Oldalunk a 26. Csabai Garabonciás Napok kezdetéig mind a tíz jelöltet bemutatja az iskolák rövidített nevének alfabetikus sorrendjében. Ennek megfelelően először az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium (ANDRÁSSY) jelöltjét, céljait és stábját ismerhetitek meg.

Az iskola jelöltjei közül tavaly Gali Balázs az ötödik, 2015-ben Skorka Marcell a hetedik helyen végzett. 2014-ben Kató Kornél személyében andrássys jelölt lett a diákpolgármester, 2013-ban Gémes Dávid a negyedik helyen végzett. 2012-ben és 2011-ben diák-alpolgármesteri hivatalt tölthetett be Dézsi Áron, illetve Pangert Roland, míg 2010-ben Szabó Ábrahám vehette át a város kulcsát. Idén Fazekas Zsolt indul az iskola színeiben, vele beszélgettünk.

Iskola:
Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium (ANDRÁSSY)

Jelölt:
Fazekas Zsolt

Kampányfőnökök:
Juhász Boglárka Ágnes, Zjajic Mária

Stábnév:

Reallusion

26. Csabai Garabonciás Napok - Reallusion

Póló:

26. Csabai Garabonciás Naok - Reallusion

Mi a célotok, kampányprogramotok?

A célunk, hogy megmutassuk a diákságnak azt, hogy nem minden fekete és fehér, valamint azt, hogy ha a dolgok mögé néznek, akkor többet látnak. Szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy ne csak azt nézzék, ami a felszínen van, ne ítéljenek első látásra, hanem nézzenek a dolgok mögé, és úgy alkossanak véleményt.

26. Csabai Garabonciás Napok – Fazekas Zsolt (Fotó: IfiPress)

Fazekas Zsolt
(Fotó: IfiPress)

Hogyan jött a stáb neve?

A stáb neve egy angol szójáték, a real és az illusion szavakból áll, amelyek közül előbbi azt jelenti, hogy valódi, utóbbi pedig mindent, ami illúzió vagy hamis. Így a stáb neve egy ellentétre épül, ahol az egyik nélkül a másik sem létezhet.

Mit lehet tudni a stábról?

Kereken ötven főből áll a stáb, tizedikesek és tizenegyedikesek alkotják. A stáb fele már a diákhéten kialakult, utána pedig tartottunk egy castingot, amelynek volt egy szóbeli és egy írásbeli része. A leginkább arra voltunk kíváncsiak, hogy ki, mivel és hogyan tudná segíteni a stábot, mennyire tud csapatban dolgozni, illetve természetesen a szimpátia is tényező volt a jelentkezőknél.

26. Csabai Garabonciás Napok – Zjajic Mária, Fazekas Zsolt, Juhász Boglárka Ágnes (Fotó: IfiPress)

A jelölt és kampányfőnökei, Zjajic Mária (b) és Juhász Boglárka Ágnes (J)
(Fotó: IfiPress)

Mi alapján választottad ki a kampányfőnökeidet?

Ezen sokat gondolkodtam, végül azért döntöttem Bogi és Marcsi mellett, mert már tavaly is stábtagok voltak, és már akkor is láttam, hogy szerves részei voltak a stábnak, mindenhol ott voltak, látszott rajtuk, hogy tudják, mit csinálnak.

Mit tennél mint diákpolgármester, vagy diák-alpolgármester?

Ezen is gondolkodtam már, és bár nem igazán tudom, hogy úgymond mekkora és milyen hatásköre van egy diákpolgármesternek, illetve diál-alpolgármesternek, de mindeféleképpen aktív szeretnék lenni. Az biztos, hogy valamilyen, a témánkkal kapcsolatos programot szeretnék, szeretnénk szervezni, ahova egy nevesebb illuzionistát, például Hajnóczy Somát elhívnánk, de biztosan lenne más ötletem, ötletünk is.

26. Csabai Garabonciás Napok – ANDRÁSSY (Fotó: IfiPress)

A stáb
(Fotó: IfiPress)

Mit üzensz az iskola és a város diákjainak a Garabonciás Napok idejére?

Először is azt, hogy attól függetlenül, hogy most más helyszínen lesznek a rendezvények és az egész program, jöjjenek el sokan, mert mi is és a többi stáb is hónapokat dolgozott azért, hogy mindenki jól érezze magát. Az iskola diákjaitól pedig azt kérném, hogy minél többen látogassák a programjainkat, jöjjenek el sokan a fáklyásra, és az egész Garabonciás alatt szurkoljanak nekünk.

A Rellusion programjai

A Rellusion programja

Forrás: IfiPress


Megosztás