2018. május 24., csütörtök - Eszter, Eliza

V4 Kerékpárverseny 2017

2017-ben is megrendezésre kerül Magyarország egyetlen UCI 1.2 ME országúti kerékpárversenye – VIDEÓ

Április 22-én, déli 12 órakor Budapesten, a magyar futammal rajtol a V4 Kerékpárverseny mezőnye, amely idén Lengyelországban fejeződik be.

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Visegrádi Csoport tagországainak (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) közös, nemzetközi országúti kerékpárverseny sorozata, a Visegrád 4 Kerékpárverseny, amely idén április 22-én hazánkban indul, majd másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel versenyre az eddigiektől eltérően ősszel, előbbire szeptember 16-án, utóbbira szeptember 17-én kerül sor.

A lengyel kezdeményezésre 2013-ban elindított Visegrád 4 Kerékpárverseny a sport népszerűsítésén túl szimbolizálja a négy ország közös érdekeinek fontosságát.

A magyar versenyen – amely idén is hazánk egyetlen UCI 1.2 ME besorolású országúti kerékpárversenye – várhatóan minden eddiginél nagyobb mezőny áll rajthoz április 22-én, a WestEnd City Centernél: az előzetes nevezések alapján 26 csapat jelezte részvételi szándékát a 176,3 kilométeres szakaszra, amelynek célterülete – csakúgy, mint 2016-ban – hazánk államiságának és vallási életének egyik ikonikus központja, a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt kerül kijelölésre. A versenyzők Pannonhalmán három és fél kört tesznek meg a célba érkezés előtt. A nap leglátványosabb, ugyanakkor legkeményebb része ezúttal is a helyenként 15%-os meredekségű, dísztérkő burkolatú emelkedő lesz Pannonhalma központjában.

Az útvonalról idén is készült egy 3D-s szimuláció:

Ahogy 2013 óta minden évben, úgy idén is kapcsolódnak kísérőprogramok a V4 Kerékpárverseny magyar futamához, amelyekre ezúttal nemcsak a kerékpársport és a kerékpározás szerelmeseit, hanem életkorra való tekintet nélkül mindenkit várnak a szervezők április 22-én, a verseny napján Budapesten és Pannonhalmán egyaránt. A fővárosban ismét megrendezésre kerül a V4-WestEnd Bringa Weekend, míg a tervek szerint hagyományteremtő céllal vár majd mindenkit a V4 Pannonhalmi Kerékpáros Fesztivál, sport-, kulturális- és gasztronómiai események színes kavalkádjával.

Az 5. V4 Kerékpárverseny magyarországi futamát a Külgazdasági és Külügyminisztérium megbízásából ezúttal is a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület (MER SE) szervezi, fő támogatói a Nemzetközi Visegrádi Alap (NVA), a Fisher Klímatechnika és a WestEnd City Center. A hazai viadal fővédnöke Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrád 4 kerékpáros sorozat magyar futamainak most indult hivatalos honlapján (www.v4kerekparverseny.hu) találhatók, de oldalunk mint a verseny egyik partnere is folyamatosan beszámol a verseny híreiről.Megosztás